Hoe werkt een diëtiste?

Het is een veel gestelde vraag: hoe werkt een diëtist nou eigenlijk? Natuurlijk kan ik niet voor alle diëtistes spreken. Iedereen heeft zo zijn eigen specialismen en zijn eigen manier van werken. Wat ik wél kan doen, is je vertellen hoe ik als diëtist te werk ga.

Het eerste consult: kennismaking en een nieuw voedingsschema

Het eerste consult bij Balance2beFit bestaat uit een kennismakingsgesprek waarin ik samen met jou je hulpvraag, wensen en doelen doorneemt. We staan tevens stil bij jouw huidige eetpatroon en eventueel andere zaken die hiermee samenhangen. Is er sprake van een ziektebeeld, dan kunnen we de invloeden van voeding daarop bespreken zodat je het effect ervan beter kunt begrijpen.

Daarnaast komen ook jouw leefstijl en sportactiviteiten aan bod. Op basis van deze intake kan ik je een nieuw voedingsschema adviseren dat past in jouw leefstijl. Een voedingsschema dat ook daadwerkelijk vol te houden is. Je krijgt dit schema, inclusief doelstellingen, per e-mail of post toegestuurd.

Tip: dieetbehandelingen kunnen worden vergoed in je verzekering. Lees er meer over de tarieven en vergoeding

Vervolgconsulten: doelstelling en metingen

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de eerder vastgestelde doelstellingen en hoe je het dieetadvies de afgelopen tijd hebt gevolgd. Zijn er knelpunten?  Dan kan ik het voedingsadvies iets aanpassen. Je lichaamsgewicht wordt steeds opnieuw bepaald en de omvang van je buik wordt gemeten.

Vervolgconsulten duren 15 of 30 minuten, afhankelijk van de gewenste aanpassingen en de vragen die je hebt. Jouw eigen vragen en eigen inbreng vormen een belangrijke leidraad tijdens de vervolgconsulten.

Wil je enkel een voedingsschema? Ook dat kan!

Wil je wel een voedingsschema, maar heb je geen behoefte aan een eerste- en vervolgconsulenten? Ook dat is mogelijk. Hiervoor heb ik wel al je gegevens nodig. Deze kun je mailen naar info@balance2befit.nl. Op basis van jouw gegevens stel ik een voedingsschema op maat samen dat geheel past bij jouw leefstijl.

Vereiste gegevens voor een voedingsschema op maat:

  • Leeftijd, lengte en gewicht
  • Huidige voedingspatroon
  • Sportactiviteiten
  • Eventuele ziektes die van invloed kunnen zijn
  • Doelstelling (afvallen, aankomen, op gewicht blijven)

Het inloopspreekuur als stok achter de deur

Heb jij een stok achter de deur nodig om de gezonde leefstijl vol te houden? Dan kun je het inloopspreekuur gebruiken om je bijvoorbeeld te komen wegen. Dit spreekuur is uitermate geschikt voor cliënten die een behandeling succesvol hebben afgesloten, maar die nog wel behoefte hebben aan een periodiek controlemoment. Wil je naast het weegmoment toch ook nog andere zaken bespreken, dan kun je alsnog een afspraak maken bij een van mijn volgende praktijken:

Missie

Een optimale balans zoeken in uw voeding- en leefgewoonte door een professionele en persoonlijke manier van adviseren en begeleiden

Visie

Voeding is nodig om onze lichamelijke functies uit te kunnen voeren, om gezond te blijven, te groeien, herstellen en te sporten. Ook staat voeding in het teken van genieten, gezelligheid of bij emoties.

Een mens is in balans met de juiste voeding. Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Daarnaast is voldoende beweging essentieel. Alleen een verandering van een leefstijl door gezonde voeding en voldoende beweging zorgt voor blijvend resultaat.

Balance2befit helpt u bij het streven naar doelen en kijkt samen met u naar de mogelijkheden van een nieuwe leefstijl.

Aangesloten bij

Privacy

Alles wat u met Anne Diet bespreekt, behandelt zij vertrouwelijk, met respect voor u en uw omstandigheden. Daarbij streeft zij altijd naar een optimale samenwerking en een goede begeleiding.

Klachten

Balance2beFit vindt het belangrijk dat cliënten tevreden zijn over de zorgverlening. U kunt ervan uitgaan dat Anne Diet haar uiterste best doet u naar tevredenheid te behandelen. Mocht u onverhoopt een klacht hebben, dan neemt zij die zeer serieus.