Tarieven diëtist

Intake60 minuten directe tijd, 30 minuten indirecte tijd *€ 70,-
Vervolgconsult, lang30 minuten€ 30,-
Vervolgconsult, kort15 minuten€ 15,-
Strippenkaart vervolgconsulten6 x 15 minuten€ 80,-
Eenmalig voedingsschema€ 30,-
Huisbezoek extra kosten€ 0,19 per km
* Directe tijd: de tijd die jij als cliënt bij het consult aanwezig bent.

* Indirecte tijd: de tijd die de diëtist besteedt aan het registreren van jouw gegevens, berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies, informeren van de verwijzer.

Vergoeding voor de diëtist in de basisverzekering

In 2016 wordt dieetbehandeling tot 3 uur per jaar per persoon vergoed vanuit de basisverzekering. Let op, je eigen bijdrage in de basisverzekering is altijd € 385,00.  Behalve bij kinderen onder de 18 jaar. Heb je deze 3 uur al vergoed verkregen vanuit de basisverzekering, dan kun je daarna eventueel een beroep doen op de aanvullende verzekering. Hoeveel je dan vergoed krijgt, is afhankelijk van de door jou afgesloten aanvullende verzekering. Bij twijfel kun je het best je eigen zorgverzekering raadplegen. Indien je meer begeleiding nodig hebt dan jouw zorgverzekeraar vergoedt, ontvang je hiervan een rekening.

Lees hier meer over de werkwijze, intake en (vervolg)consults. 

Afspraak afzeggen

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt maar verhinderd bent, dien je de afspraak tijdens werkdagen minimaal 24 uur van te voren af te zeggen. Dit kan telefonisch of per e-mail. Indien je jouw afspraak bij verhindering niet, of niet tijdig hebt afgezegd, is Balance2beFit genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Directe toegankelijkheid diëtetiek

Je kunt zonder verwijzing naar de diëtist. Een aantal zorgverzekeraars eist een verwijsbrief van je (huis)arts om in aanmerking te komen voor dieetvergoeding vanuit de basisverzekering. Controleer dit dus van te voren.